Често задавани въпроси

   LIQUID GUARD® премина през процес на дерматологично изследване, резултатът е “Отличен”. Дори при продължителен контакт не дразни кожата. Важно е обаче да следвате инструкциите за приложение. С LIQUID GUARD® можете да дезинфекцирате предмети и места, които са в ежедневен контакт с кожата.


2. Как LIQUID GUARD® премахва бактериите и как издържа толкова дълго на повърхността?

    Конвенционалните антимикробни продукти съдържат различни разтворители, които се отмиват много бързо от повърхността. Liquid Guard образува здрава връзка с повърхността благодарение на слой от нано частици, който е механично устойчив. Създават се остри „игли“ на повърхността, които привличат клетъчните мембрани на микробите и физически ги пробиват, унищожавайки ги веднага след контакт. Благодарение на тези уникални свойства повърхността не се нуждае от допълнителна обработка с химикали.


    Не е необходимо да купувате други дезинфектанти или почистващи продукти за 1 година. Просто измийте третираната повърхност с вода и кърпа. Благодарение на Liquid Guard ще спестите време, изразходвано за почистване и значителни пари, изразходвани за много различни дезинфектанти и почистващи препарати.


    Не, кърпичките не са предназначени да дезинфекцират кожата, така че не могат да се използват по същия начин като антибактериалните кърпички за ръце. LIQUID GUARD® е предназначен само за дезинфекция на повърхности и материали.


    За редовното почистване са достатъчни само вода и кърпа. Благодарение на филма от нано частици, мазнини и варовик не се залепват на повърхността, така че можете да измиете обработената повърхност бързо и лесно.


    Да, всички тестове, доказващи ефективност срещу различни вируси, бактерии и дерматологични тестове, бяха проведени миналата и тази година във водещи немски и български лаборатории. Може да видите тестовете и сертификатите тук(линк).

    LIQUID GUARD® по принцип е неагресивно решение, не вреди на никакви материали и може да влезе в контакт със стъкло, плексиглас, пластмаса, метал, лакирано дърво, текстилни и кожени материали, камък, керамика и много други. Можете също така да използвате Liquid Guard за дезинфекция на телефона, таблета, клавиатурата, клавишите и много други елементи, които използвате всеки ден.

    У дома и на места с по-малка концентрация на хората едно приложение продължава 1 година. На места с висока концентрация на хора, като транспортни средства, търговски и офис центрове, препоръчваме да повторите третирането след 6 месеца.


    Liquid Guard осигурява дългосрочна дезинфекция и антимикробна защита, елиминира всички вируси, бактерии, гъбички, водорасли и дрожди. Необходимо е само да почиствате третираната повърхност с вода и кърпа, така че вече няма нужда да използвате други антибактериални средства.


    LIQUID GUARD® е тестван в няколко реномирани немски лаборатории за различни видове вируси и бактерии, включително TGEV-Coronavirus, моделен вирус за SARS-CoV. Можете да намерите сертификата за тест тук (линк).

    След изсъхване повърхността, обработена с LIQUID GUARD® е безопасна както за хора, така и за животни.

    Размерът на наночастиците е 150 – 300 nm, за сравнение размерът на човешката коса е 80 микрометра, което е почти 1000 пъти повече. Така че нано „иглите“ не могат да ви наранят по никакъв начин.